Periodòncia

És l’especialitat que tracta les malalties de les genives i els teixits que donen suport a la dent , el lligament periodontal i l’os.  Les més freqüents són la gingivitis i la periodontitis. Són malalties que no cursen amb dolor i que poden arribar a provocar la pèrdua de les dents per mobilitat.

Què és la gingivitis?

És la malaltia periodontal crònica que provoca la inflamació de les genives. Sol ser deguda a l’acumulació de placa bacteriana per una tècnica de raspallat incorrecte o insuficient.

Els signes i símptomes d’aquesta malaltia són: sagnat de les genives al mastegar i raspallar-se les dents, genives inflades i  vermelles, mal alè i/o sensibilitat.

Aquesta malaltia és reversible i el tractament es basa en l’eliminació del càlcul i les bactèries i en instruir al pacient una tècnica de raspallat correcte.

Què és la periodontitis?

La periodontitis o “piorrea” és  la malaltia que provoca  la destrucció òssia al voltant de la dent de manera indolora, i ocasiona  la pèrdua de les dents, si no es tracta a temps.  

Les malalties inflamatòries cròniques, com la periodontitis, poden augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars per arteriosclerosi, diabetis, part prematur, artritis reumatoide, pneumònia per aspiració, Alzheimer, malalties inflamatòries dels budells… El tractament consisteix en varies sessions de neteja profunda (raspats) del càlcul que hi ha entre la geniva i la dents amb anestèsia local i manteniments periodontals , generalment 2 cops l’any, per evitar que es reactivi aquesta malaltia.

A %d bloguers els agrada això: